Beyond Binaries - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Beyond Binaries - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Tentoonstelling reeks

Beyond Binaries

Een online tentoonstelling resulterend van een project van twee maanden, waarin jonge makers van de WdKA en KABK zich lieten inspireren door de Dolf Henkes Prijs tentoonstelling die tot deze zomer in TENT te zien is.

Dit project is deel van een jaarlijkse samenwerking tussen TENT, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Voor deze editie werkten de kunstenaars samen om nieuwe werken te maken voor een online presentatie. Ter voorbereiding volgden zij workshops met drie van de Dolf Henkes genomineerden: Kevin Osepa, Koes Staassen en Geo Wyeth. Het programma nodigde uit om onderwerpen als gender, seksualiteit en (culturele) identiteit te benaderen op manieren die voorbij gaan aan binaire opvattingen en systemen. De resulterende werken zijn op TENT Online te zien gedurende de loop van de Dolf Henkes Prijs tentoonstelling. Met dank aan docenten en gastdocenten Karin Arink, Yair Callender, Sandim Mendes, Kevin Osepa, Koes Staassen, Antoinette Vonder Muehll en Geo Wyeth en aan projectcoƶrdinator Adelheid Smit.