11.10.2018

Kaartje voor het REC. Festival? Gratis naar TENT!

Alle kaarthouders van het Rotterdamse REC-festival hebben dit jaar gratis toegang tot TENT op vertoon van REC-ticket of bandje aan de balie. Voor het derde jaar op rij is het centrum van Rotterdam, REC. Festival’s persoonlijke playground. Het jaarlijkse festival in het najaar biedt podia aan zowel gevestigde namen als opkomend talent. Van woensdag 31 oktober tot de waterige eerste zonnestralen op zondag 4 november kunnen festival bezoekers zichzelf verliezen in een muzikaal spectrum in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan diverse live acts, DJ sets, exposities, kunstinstallaties en (muziek)documentaires.

Programma bij TENT
Voor videokunst waan jij je door de solotentoonstelling ‘Only Weeds Emerge’, van de Rotterdams- Australische Pilar Mata Dupont. In drie theatrale video-installaties verbeeldt zij de sluimerende aanwezigheid van koloniale geschiedenissen in de hedendaagse cultuur en in het natuurlijke landschap. Ook kun je naar groepstentoonstelling ‘Who do you think you are?’, samengesteld door Sabrina Starke. Droom weg in de wolken van het Franse ontwerpersduo Mickael Martins & Caroline Escaffre, bekijk optredens van jonge singer-singwriters in de installatie van Jasper Niens of kom dichter bij je eigen identiteit en wordt onderdeel van het kunstwerk what made me, van Dorota Grabkowska. Op vrijdagavond is er kunstavond en zijn alle kunstinstellingen op- en rondom het Witte de With kwartier gratis en tot 21.00 uur te bezoeken.

Over REC.Vol. 3
Het industriële Schieblock kwartier (Central District), waar het muzikale programme van REC. zich hoofdzakelijk afspeelt, laat een samenwerking zien tussen Poppodium Annabel, legendarische technoclub Perron, underground club BAR en Transport. De Rotterdammers slaan hun handen ineen voor hen die er niet vies van zijn om op ontdekkingstocht te gaan langs nieuwe en alternatieve muziek in de genres hip-hop, techno, house, r&b, drum&bass, grime, disco, electro en EBM. De kieskeurige curatoren van het festival zetten zich in om iets vernieuwends neer te zetten in de Nederlands festival scene met een gedurfde, internationale line-up. Tijdens het festival-weekend kunnen muziekliefhebbers tevens hun hart ophalen bij bioscoop Kino, die hit-docu MATANGI / MAYA / M.I.A. op twee momenten zal vertonen. Ook kunnen festivalbezoekers zich onderdompelen in kunst in het Witte de Withkwartier bij MAMA (Showroom for Media and Moving Art), met een speciale fotoshoot.

Artiesten line-up: H.E.R., Yasiin Bey (fka Mos Def), Weval (duo), Overmono, SHDW & Obscure Shape, KRS-One, Black Sun Empire, slowthai, Ellen Allien, Gesloten Cirkel (live), Illa J, James Vickery, Optimo, Juju Rogers, Gidge, David Vunk, Matrixxman, Shlømo (live), Soichi Terada (live), Alix Perez, Phase Fatale, Abstract Division, Lövestad (live), Dave B, DJ Abstract, Conforce, Idaly, Oceanic, Ben Buitendijk, MA Spaventi (live), Nick Verstand & Boris Acket (live a/v) en meer.

Meer informatie over de kaartverkoop en het programma per dag, klik hier.