Met een publieksprogramma in TENT nodigt programmamaker Gyonne Goedhoop tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multiperspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn en samen ruimte scheppen voor gemarginaliseerde perspectieven, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Op vrijdag 14 december is Vernon Chatlein te gast.

De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

Over Vernon
Vernon is een percussionist uit Curaçao met een achtergrond in Afro-Cubaans, Latijns Muziek en Jazz. Tot aan zijn 16e had hij weinig met muziek, maar dat veranderde toen hij zijn eerste conga les kreeg van Pedro Driggs. Het zaadje werd geplant en deze les was de start voor Vernon zijn toekomst in muziek. Zijn vader stimuleerde hem door elke dag, onderweg naar school, de cd van Tito Puente and his Golden Latin Jazz All-Stars- Live at the Village Gate te draaien. Door de steun van zijn ouders als muzikant, zijn eigen liefde voor muziek en zijn doorzettingsvermogen kreeg hij ook de kans om mee te doen met Curaçao Jazz Festival met de Youth Jazz Band van de Music Acadamy. Zijn liefde voor muziek bracht hem ook voor twee jaar naar Cuba waar hij aan Conservatorio Amadeo Roldan ging studeren en daarna besloot hij naar het Conservatorium in Amsterdam te gaan. Zijn werk in de muziekwereld heeft Vernon op verschillende plekken in de wereld gebracht.
Hij heeft gewerkt met verschillende (in)ternationale artiesten, zoals Alex Brown; Tania Kross; Izaline Kalister; Kuenta i Tambú en belandde op ‘Festival de Jazz NaguaNagua (Venezuela), the Baltimore-Washington Jazz Festival, Havana Cuba (Teatro Bellas Artes), Saulkrasti Jazz Festival (Latvia), North Sea Jazz Festival (Rotterdam), “Jazz at the Lincoln Center” (Dizzy’s Club Coca Cola), Sunday Jazz Brunch bij St. Peter’s Church (NY), Caribbean Sea Jazz Festival (Aruba) en in Japan en China met de Malando Orchestra.

Programma:
19.30-20.00 Inloop
20.00-21.00 Performance
21.00-21.30 Informal Talks

Meer info over THUIS bij TENT vind je hier.

Gratis toegang
Voertaal Nederlands