credits +-

Foto: bloeiende aardpeer

Op zondag 22 oktober ga je met Yoeri Guépin mee op een tour door de stad naar zijn moestuin, grenzend aan de ring van Rotterdam. De ecologische waarde van dit soort plekken wordt vaak niet erkend, waardoor veel van deze biodiverse plaatsen worden bedreigd door stadsontwikkelingsprojecten. Tijdens de tour vertelt de kunstenaar over de diverse ecologische diensten van moestuinen en hun waarde als archief van biologische en culturele diversiteit.

De tour start met een presentatie in TENT over de vormen van ecologisch verzet, tuinieren op vervuilde grond en het belang van het laten verwilderen van zones in de stad. Daarna vertrekken we met de fiets naar de oudste nutstuinvereniging van Rotterdam, Hof Van Noord. Via een route langs een aantal tuinen in het centrum bereiken we het complex dat pal naast de snelweg ligt.

Startlocatie — TENT
Tickets — €5 (link)
Taal – Engels
Tijd – 11.30 – 14.00 uur
Klik hier om het bijbehorende programma op zaterdag 21 oktober bij A Tale of A Tub te bekijken.

Let op: voor dit evenement fietsen we tussen de verschillende locaties. Wil je meedoen, maar is fietsen niet je ding? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar alternatief vervoer.

Dit programma is een samenwerking tussen TENT Rotterdam en A Tale of A Tub. Bezoek Yoeri Guépin’s solotentoonstelling ‘The Smallest Gesture’ bij A Tale of A Tub t/m 5 november 2023 en zijn installatie in de groepstentoonstelling van de Dolf Henkes Prijs bij TENT t/m 7 januari 2024.

lees meer

Over Yoeri Guépin
YOERI GUÉPIN (hij/hem) is beeldend kunstenaar, onderzoeker en tuinder. Zijn projecten zijn gericht op de lange termijn en op samenwerking, waarbij experimentele vormen van zorg, belichaamde kennis, storytelling en ecosystemen uit de marge worden aangewend. De ervaring van het opgroeien op een biologisch-dynamische boerderij en het helpen van zijn ouders op het land vanaf jonge leeftijd, leidde tot een interesse in (landbouw)culturele geschiedenis. Guépin heeft een MA van het Dutch Art Institute. Zijn werk is genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs (2023) en was onlangs te zien in TENT Rotterdam (2023), de Sharjah Biënnale (2023) en Kadist San Francisco (2022). In 2022 was hij fellow bij Stiftung Künstlerdorf Schöppingen. In 2023-2024 is hij resident aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.