29.07.2017 - 13.00 - 19.00U

TENT & Alida Dors doen mee aan het Zomercarnaval

Op zaterdag 29 juli neemt kunstinstelling TENT voor de derde keer deel aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Voor deze editie maakt choreograaf Alida Dors een parade geïnspireerd op de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. De parade met meer dan dertig dansers verbindt de politieke kracht van hiphop met het Caribische carnaval als moment voor het herbeleven en voorzetten van culturele tradities.

Voor dit project werkt Dors met dansers van drie hiphophuizen in Nederland: Solid Ground Movement, Haags Hiphop Centrum en Urban House Groningen. Hiphop-dj DJ Lovesupreme ontwikkelt speciaal voor de parade een compositie waarin hiphop samensmelt met livemuziek van een traditioneel Surinaams bazuingezelschap Boven de Sterren koraalmuziek. Modestylist Isis Vaandrager kleedt de dansers aan. Kunstenaars Laser 3.14 en Brian Elstak ontwerpen teksten en tekeningen voor de praalwagen.

Alida Dors in het Zomercarnaval wordt mede mogelijk gemaakt door The Art of Impact en BankGiro Loterij Fonds/Stichting DOEN.