28.12.2017 - 14.00 - 15.30 U

Studio Luisterbuis

Wie je bent, is het verhaal dat je over jezelf vertelt.
Wat hoort er bij dat verhaal? En wie?
Wat zou je liever uit jouw verhaal weghalen?
Zijn alleen jouw eigen ervaringen belangrijk? Of horen de verhalen van jouw familie (moeder, vader, opa, oma of nog verder) ook bij jou?

Houd je van verhalen vertellen, geluidsopnames maken en tijdreizen? Op donderdag 28 december kun je deelnemen aan Studio Luisterbuis in TENT. Studio Luisterbuis is een opnamestudio en workshop voor alle leeftijden die zich bevindt midden in de tentoonstellingsruimte van TENT. Tijdens de workshop bekijken en bevragen de deelnemers in een interactieve rondleiding de tentoonstelling Going Back to Forget waarin verschillende kunstenaars werk tonen over herinnering en persoonlijke connectie met grotere geschiedenissen. Hierna ga je zelf aan de slag met een bijzonder verhaal in de workshop Studio Luisterbuis van kunstenaarsduo RoosWiesBlauw.

In deze bijzondere ruimte werken RoosWiesBlauw aan een experiment waarin zij verschillende versies van hetzelfde verhaal verzamelen. Het verhaal bestaat in wezen al, maar heeft zoveel gaten dat het nog niet voor te dragen is. De deelnemers vullen de gaten op door vragen te beantwoorden. Op deze wijze plaatsen zij woorden in het verhaal zonder te weten op welke plek ze precies terecht gaan komen. Met één druk op de knop een verhaal uit de computer dat als script te lezen is op een groot scherm. Tot slot wordt het verhaal, inclusief zelfgemaakte achtergrondgeluiden, opgenomen en opgeslagen in het RoosWiesblauw verhalen archief als podcast.

workshop en rondleiding, vanaf 8 jaar, gratis, NL, reserveren via nadia@tentrotterdam.nl

Mocht de scrolbalk hier niet zichtbaar zijn, klik dan op “STUDIO LUISTERBUIS LIVE HOORSPELEN TENT ROTTERDAM” (dit ligt dan aan de browser die u gebruikt).