30.11.2015

Stage TENT Academy Awards 2016

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellings-ruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam. TENT presenteert actuele ontwikkelingen in de heden-daagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor publieksbereik.

TENT Academy Awards: De TENT Academy Awards (TAA) is de jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen video’s, films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies. Een groep gerenommeerde kunstprofessionals selecteert tijdens de eindexamententoonstellingen tien tot vijftien vernieuwende, talentvolle en veelbelovende videokunstwerken. Daarnaast wordt er elk jaar een gastland uitgenodigd. Inmiddels is de TAA uitgegroeid tot een landelijk fenomeen met jaarlijks veel belangstelling van pers, professionals en publiek. In juli wordt het werk van de genomineerden van 2016 vertoond tijdens een Awardshow en opent de tentoonstelling in TENT. Tijdens deze avond maakt de vakjury de winnaar bekend en brengt het publiek haar stem uit voor de Publieksprijs. De juryprijs is een residency in het buitenland.

Stagebeschrijving: De stage biedt je de mogelijkheid om alle aspecten van de organisatie van een project te leren kennen. Je draait volledig mee bij het organiseren en coördineren van de nominaties, de screening en de tentoonstelling; je houdt contact met kunstacademies, genomineerden, jury, en scouts; en je werkt mee aan de communicatie rondom de TENT Academy Awards zoals persuitingen, campagne en promotie.

Periode: van januari tot en met eind juli 2016, 3 tot 4 dagen in de week

Wij zoeken iemand met…
–             HBO / WO denkniveau
–             Studenten van verschillende studierichtingen zijn welkom: Kunstgeschiedenis, Cultuurwetenschappen, Culturele Studies, Media- en Entertainmentmanagement
–             Affiniteit met de culturele sector
–             Goede communicatieve vaardigheden (taal en schrift)
–             Stressbestendig
–             Zelfstandigheid
–             Goede contactuele eigenschappen

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je leuk om ervaring op te doen en te werken binnen een jong, ambitieus en professioneel team stuur dan vóór 30 november 2015 je CV en motivatie naar: Esther de Leeuwe,esther@tentrotterdam.nl, www.tentrotterdam.nl