credits +-

Foto door Aad Hoogendoorn

Met de gastsprekers Anton Vrede, Duivenvrouwtje Aash (Duivenvrouwtje010) en moderator Jeanine van Berkel trekt hij dit gesprek breder. In de sporen van de stillevens van Frings, gaan de sprekers verder in gesprek over de rol en het van belang dieren in het werk van de individuele sprekers.

Gratis toegang
Taal — Nederlands

Dit programma vindt plaats in het auditorium op de eerste verdieping

Bert Frings
Bert Frings maakt tekeningen en schilderijen, waarbij het stilleven vaak het uitgangspunt is. Het werk weerspiegelt de consumptiemaatschappij en de menselijke eigenschap zich boven de natuur te plaatsen. Aan de hand van kleine alledaagse dingen, zegt hij iets over (het gedrag van) mensen, zonder dit daadwerkelijk af te beelden.

Aash Sital
Aash Sital, ook bekend als het duivenvrouwtje van Rotterdam, zet zich in voor het welzijn van en voor duiven en heeft inmiddels meer dan 900+ string foot-duiven gered van een handicap. Volgens haar is het hoog tijd dat we het beeld en de opvattingen over de duif bijstellen en zien wie deze dieren nou echt zijn, en dat ze niets anders dan compassie verdienen.

lees meer

Anton Vrede
Anton Vrede is een beeldend kunstenaar op zoek naar beweging en verandering. Hij gaat uit van de tekening. Die tekeningen brengen hem naar beelden. Zijn onderwerp is vaak de mens ten opzichte van het dier. Confronterend zijn de ontwikkelingen op het klimaat en de invloed die de economie heeft ten opzichte van ons leven als mens. Hij plaatst tekens en symbolen tot herkenbare voorstellingen met vaak een surrealistisch absurdisme tot gevolg. Op dit moment is hij artist in residence in het Verhalenhuis Belvédère Rotterdam.

Jeanine van Berkel
Jeanine van Berkel is een grafisch ontwerper, schrijver en moderator. Als een ontwerper is ze bezig met het maken op basis van gevoel en intuïtie, waarbij ze tegelijkertijd bevraagt wat grafisch ontwerp is en nog meer kan zijn. Als schrijver, is ze bezig met haar doorlopende onderzoek en verhaal over de semi-vergeten herinnering van zichzelf, en de (on)bekende geschiedenis van haar verschillende moederlanden om zo te ontdekken hoe stilte eruit ziet. Daarnaast transformeert ze zichzelf soms tot podcast host of moderator.