credits +-

Foto door Aad Hoogendoorn

Alma Noor gaat in gesprek met Ada M. Patterson en DYKEHAUS, de iconische Rotterdamse DJ en muziekproducent. Het gesprek wordt afgesloten met een stevige glorieuze DJ-set van DYKEHAUS.

Gratis toegang

Over de kunstenaars
Ada M. Patterson (Bridgetown, 1994), genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2023, is beeldend kunstenaar, schrijver en educator en woont en werkt op Barbados, Londen en Rotterdam. Ze werkt met maskerade, textiel, performance, video en poëzie en vertelt nieuwe verhalen of herdenkt oude verhalen op nieuwe, herstellende manieren. Ze probeert rekenschap te geven van de complexiteit van lichamen waar anders geen rekenschap van wordt gegeven, lichamen die in crisis verkeren, lichamen die onzichtbaar, overbodig of ondraaglijk worden genoemd, lichamen die worden geconfronteerd met de zeer reële materiële omstandigheden van een wereld die niet is gebouwd om te overleven. Haar doorlopende werk hoopt elegieën te verbeelden voor lichamen en momenten die altijd al buiten de tijd zijn.

XTRADIOL is een meditatie over het geluid van transess & de transheid van geluid. Alma en haar gasten zullen proberen uit te vinden hoe onze geluiden en de geluiden van anderen ons leven vormgeven. Alma Noor is een in Egypte geboren en aan Amsterdam gebonden transfemme duizendpoot: dj, producer, radiopresentator, medeoprichter van het Los Angles Collective en oprichter van Don’t Go We’ll Fund Them. Als een persoon in transitie is ze altijd geïnteresseerd in de afbreekbaarheid van haar afkomst en de vergankelijkheid van haar toekomst & omdat ze zich op het kruispunt bevindt van verschillende gemarginaliseerde gemeenschappen waar archivering over het hoofd wordt gezien, zijn haar artistieke en levenspraktijk gewijd aan het documenteren, vieren en beschermen van haar ervaring en die van degenen die een soortgelijke ervaring delen.

DYKEHAUS afkomstig uit Rotterdam, een stad die bekend staat om zijn vooruitstrevende elektronische muziekcultuur, werd gevoed door de undergroundscene van de stad. Zijn reis begon als een jonge enthousiaste artiest die de diepten van de kunstscene verkende, en het duurde niet lang voordat hij in de ban raakte van de kunst van het DJ-en en muziek produceren. Zijn onwrikbare toewijding aan up-tempo beats en een *elentless pursuit of shattering bass zijn ingeprent in zijn muziek. De invloed van Rotterdam is ingeprent in zijn muziek, waardoor hij constant experimenteert om zijn ervaringen te vertalen naar een muzikale reis.