25.05.2019 - 16.00-17.30U

Scores of Rotterdam

Ga op excursie met kunstenaar Mercedes Azpilicueta en stedenbouwkundige John Bingham-Hall. Naast de tour is ook de performance Scores for Rotterdam op locatie door een Rotterdams koor.
Opstaplocatie: TENT Rotterdam, Witte de Withstraat 50 in Rotterdam.
Toegang gratis, reserveren verplicht via deze link.
Let op: Neem voor deze tour je eigen fiets mee. Heb je geen fiets of ben je slecht ter been en wil je meedoen aan deze tour? Mail ons dan vóór maandag 20 mei.

Architectuur heeft impact op de menselijke stem. De stedelijke omgeving beïnvloedt niet alleen wat we horen maar ook hoe we onze eigen stem kunnen laten horen. Mercedes Azpilicueta en John Bingham-Hall onderzoeken door middel van vocale experimenten. Ze maakten in Rotterdam geluidsopnames op drie plekken met een specifieke akoestiek: metrostation Wilhelminapier, de Maastunnel en het spoorviaduct aan het Mevlanaplein met zijn woud en betonnen kolommmen.

In de tentoonstelling Post-Opera vertaalden Azpilicueta and Bingham-Hall hun experimenten naar patronen op textiel, waarop ze architectonische elementen markeerden en de dynamiek van stemmen schetsten die daarin onstond. De doeken lijken onzichtbare lichamen te onthullen die tastbaar worden door de stemmen die eruit opklinken.