07.12.2017 - 20.00 - 21.00U

Sara Hamadeh – A Refusing Machine

Op donderdag 7 december om 20.00 uur geeft Sara Hamadeh een performance in TENT. Terwijl dagelijks honderden amateurvideo’s van militaire vliegtuigen en drones boven Syrië online verschijnen, schetst Sara Hamadeh een beeld van de recente militaire geschiedenis waarin politiek, technologie en populaire cultuur verweven blijken. In deze performance combineert zij het vertellen van verhalen met archiefmaterialen en mediabeelden om een verband te leggen tussen luchtoorlog, de cockpit en de menselijke rol.

Sara Hamadeh (Libanon) is kunstenaar en onderzoeker met een achtergrond in filmwetenschappen. In haar onderzoek richt ze zich op oorlogsbeelden en de machtspolitiek achter de productie en distributie van die beelden op het internet.

A Refusing Machine is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back To Forget plaats vindt. Gedurende de tentoonstellingsperiode vindt er, naast Hamadeh’s performance, een ontroerende solovoorstelling door theatermaker Abhishek Thapar, een boekpresentatie en discussie met kunstenaar Efrat Zehavi en een video-experiment door performancekunstenaar Nicola Unger plaats.

Engels gesproken, €5,- regulier €3,- student.

Tickets zijn hier verkrijgbaar