Op zaterdag 21 oktober geeft Yoeri Guépin een performatieve workshop bij A Tale of A Tub, waar zijn solotentoonstelling ‘The Smallest Gesture’ te zien is. Met de workshop wordt de tentoonstellingsruimte geactiveerd door het maken van preparaten volgens de instructies van zijn oma en vader, die beiden hun hele leven bezig zijn met het beoefenen en onderwijzen van biodynamische landbouw. Preparaten zijn ontwikkeld als ‘natuurlijk’ alternatief voor de introductie van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw en worden over de hele wereld door boeren gemaakt.

Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan de workshop waarin verschillende preparaten worden gemaakt aan de hand van een notitieboekje dat zijn grootmoeder bijhield tijdens het opstartjaar van de school voor biologisch-dynamische landbouw in 1948.

Locatie — A Tale of A Tub (route)
Tickets — €5 (link)
Taal — Engels
Klik hier om het bijbehorende programma op zondag 22 oktober bij TENT te bekijken.

Dit programma is een samenwerking tussen TENT Rotterdam en A Tale of A Tub. Bezoek Yoeri Guépin’s solotentoonstelling ‘The Smallest Gesture’ bij A Tale of A Tub t/m 5 november 2023 en zijn installatie in de groepstentoonstelling van de Dolf Henkes Prijs bij TENT t/m 7 januari 2024.

Over Yoeri Guépin
YOERI GUÉPIN (hij/hem) is beeldend kunstenaar, onderzoeker en tuinder. Zijn projecten zijn gericht op de lange termijn en op samenwerking, waarbij experimentele vormen van zorg, belichaamde kennis, storytelling en ecosystemen uit de marge worden aangewend. De ervaring van het opgroeien op een biologisch-dynamische boerderij en het helpen van zijn ouders op het land vanaf jonge leeftijd, leidde tot een interesse in (landbouw)culturele geschiedenis. Guépin heeft een MA van het Dutch Art Institute. Zijn werk is genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs (2023) en was onlangs te zien in TENT Rotterdam (2023), de Sharjah Biënnale (2023) en Kadist San Francisco (2022). In 2022 was hij fellow bij Stiftung Künstlerdorf Schöppingen. In 2023-2024 is hij resident aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.