Happyland – Authentic Boys
In ‘Happyland’ kenschetst het kunstenaarscollectief Authentic Boys vijf typen toeristen, en het pad dat zij bewandelen richting persoonlijk geluk. De één houdt het graag huiselijk, terwijl anderen zich afzetten tegen de maatschappij, op zoek gaan naar ontberingen, glamoureuze luxe of de reinheid van de natuur. Uiteindelijk gaan zij allemaal op reis, op zoek naar het zogenaamd authentieke zelf: een mystieke tocht en diepgravende queeste naar existentiële zelfrealisatie. In dat opzicht heeft de hedendaagse toerist toch iets van de pelgrim van weleer. In de video’s, waarin serieuze overpeinzingen worden afgewisseld met speelse rebellie, portretteren de Authentic Boys de reizende medemens op humorvolle wijze.

The Back Room – Arie de Groot
TENT en Museum Boijmans Van Beuningen tonen gezamenlijk in de 4-delige solotentoonstellingenserie The Back Room onderbelichte maar beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars. Conservator Noor Mertens van Museum Boijmans Van Beuningen presenteert werk van een oudere generatie kunstenaars in de context van de actuele programmering van TENT. Het werk van kunstenaar Arie de Groot staat deze zomer centraal.

TAA 2016
De TAA (TAA) is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van vakdeskundige scouts maakt tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. De werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit prominenten uit de beeldende kunst- en filmwereld. Zij selecteren de winnaar voor de TAA en de Best Foreign Film Award. Dit jaar bestaat de TAA 2016 jury uit: Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg), Giovanni Carmine (directeur Kunst Halle Sankt Gallen, Zwitserland), Sabine Himmelsbach (Haus der Elektronischen Künste Basel, Zwitserland) en kunstenaarsduo en winnaars TAA 2009 Witte van Hulzen & Sander Breure. In de tentoonstelling zijn alle genomineerde werken te zien.