25.01.2018 - 17.00U

Opening In a World We Can’t See & TENT Welcomes IFFR

Op donderdag 25 januari om 17.00 uur, gaan nieuwe video-installaties in première van Arthur Kleinjan en Margo Onnes, toont Ine Lamers een dia-installatie en Anoek Steketee foto’s uit haar project Love Radio in de groepstentoonstelling In a World We Can’t See. De werken maken gebruik van de surreële sfeer en logica van herinnering, dromen en parabel en weten daarmee te raken aan een diepere werkelijkheid achter de werkelijkheid.

Ook opent Journey to Russia (1989-2017) parallel aan In a World We Can’t See deze avond in TENT. De video-installatie uit Documenta 14 van Yervant Gianikian en Angela Ricci Lucci wordt door het International Film Festival Rotterdam gepresenteerd. Deze monumentale zesdelige video-installatie rondom herinneringen aan de cinema van de Russische avant-garde gaat vergezeld van een 10 meter lange rol tekeningen. De installatie werd gerealiseerd voor documenta 14 en komt van Kassel nu naar Rotterdam.

Filmmakers Yervant Gianikian en Angela Ricci Lucci (beide 1942) wonen en werken in Milaan. Hun werk is te zien geweest in toonaangevende musea en tentoonstellingen, waaronder MOMA, New York; Jeu de Paume, Parijs; Tate Modern, Londen; de 49ste, 55ste en 56ste Biënnale van Venetië; en de laatste documenta in Kassel en Athene.

Deze avond draait JD La Rue de plaatjes.