De opening van het culturele seizoen bij kunstplatform TENT, wordt dit jaar gevierd met een uitgebreid programma aan meerdaagse festiviteiten. Het seizoen opent op donderdag 27 september met de opening van de solo tentoonstelling Only Weeds Emerge, van Rotterdams-Australische kunstenaar Pilar Mata Dupont. Vrijdag 28 september presenteert TENT een dubbele primeur: de opening van tentoonstelling Who do you think you are?, samengesteld door de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke, en de allereerste showcase van haar gloednieuwe album Underneath the Surface in de Arminius. Zondag 30 september, de laatste dag van de Opening van het Culturele Seizoen, presenteren Sabrina Starke en het HipHopHuis in TENT het evenement Beats, Battles & Biographies. Een uitwisseling tussen mensen, culturen en continenten, verpakt in een dance battle.

In dit nieuwe seizoen laat TENT zien hoe het zich met actuele maatschappelijke en culturele thema’s verbindt. “We bieden een prominent platform aan beeldende kunstenaars en omarmen tegelijkertijd de samenwerking met makers en stemmen uit het culturele veld”, zegt artistiek leider Anke Bangma. In het project van Sabrina Starke resulteert dit in levendige culturele en artistieke crossconnecties, met muziek, dans, literatuur en straatcultuur. “Het vertellen van verhalen door bijzondere gasten en het bieden van ruimte voor publiek vormt een rode draad. Een manier om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen die betekenisvol zijn voor de samenleving van vandaag.”

 

Volledige programma Opening Culturele Seizoen TENT
Donderdag 27 september

Opening tentoonstelling Only Weeds Emerge van Pilar Mata Dupont
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Toegang gratis

lees meer

Vrijdag 28 september
Showcase Album release Sabrina Starke Underneath the Surface
Tijd: 18.30 – 20.00 uur
Arminius Rotterdam, Museumpark 3
VVK: €12,00 | Kaartjes koop je hier

Hierna volgt een feestelijke optocht van Arminius naar TENT.

Opening groepstentoonstelling Who do you think you are?, geïnitieerd door Sabrina Starke
Tijd: 20.15-22.00 uur
DJ: Nixon Dias
Toegang gratis

Zaterdag 29 september
Neem een loopje met …| Sabrina Starke
Rondleiding tentoonstelling & akoestisch optreden
Tijd: 15.00-16.30 uur
Toegang gratis

Zondag 30 september
Event: Sabrina Starke X Hiphophuis: Beat, Battles & Biographies
Tijd: 14.00-16.00 uur, inloop 13.00 uur.
Toegang gratis.
Meer info over event klik hier.

Credits
De opening van het Culturele Seizoen in TENT wordt mede mogelijk gemaakt door: Arminius, het Mondriaan Fonds, CBK Rotterdam, Rotterdam Festivals, The Art of Impact en het VSBfonds.