13.07.2018 - 16.00 - 18.00U

Opening Atelier Weerzien

Kinderen, ouders opgelet!

Op vrijdag 13 juli, de start van de zomervakantie, opent van 16:00 tot 18:00 uur Atelier WeerZien. Dit is de doe-, denk- en kijkplek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar ontwikkeld bij de solotentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer.

Speciaal voor de jongste bezoekers van TENT bedacht kunstenaar Anton Klein een aantal installaties waar kinderen op hun eigen niveau mee kunnen experimenteren, spelen en onderzoeken. Het overkoepelende thema, is net als in Solid, Liquid, Vapour; Water. In het atelier worden kinderen uitgedaagd om met elkaar na te denken, te discussiëren en te filosoferen over thema’s als klimaat(verandering), duurzaamheid en de invloed van de mens op natuur. De jonge onderzoekers krijgen bewust geen antwoorden van volwassenen, hun eigen vragen en persoonlijke blik op de wereld staan centraal.

Tijdens de opening zijn beide kunstenaars aanwezig, er worden wolken gemaakt, in je drankje drijven blauwe ijsblokjes en om af te koelen is er schaafijs.

Atelier WeerZien is ontwikkeld i.h.k.v. Jeugd Vakantiepaspoort en is de hele zomervakantie lang te bezoeken tijdens de openingstijden van TENT. Kinderen gratis.