Tate Modern Londen: 15 – 22 oktober 2017
TENT Rotterdam: 19 – 25 november 2017

Voor de tweede keer werken TENT Rotterdam en Tate Modern samen in een intensief uitwisselingsproject voor jongeren. Tien jongeren (18 – 25 jr.) uit Rotterdam en London doen mee aan een workshopprogramma waarin de vraag “Where does culture happen?” centraal staat. Tijdens workshops, field trips, en discussies onderzoekt de groep waar cultuur wordt geproduceerd, en hoe zich dat verhoudt tot de tentoonstellingsruimtes van TENT en Tate. In deze ruimtes wordt moderne en hedendaagse kunst getoond, bewaard en/of geproduceerd, maar kunst en cultuur in de breedste zin van het woord ontstaat op veel meer plekken: online, op de straat, in huiskamers, in sociale ruimtes. Gang-cultuur, sportcultuur, kraakcultuur, subcultuur. Waar in de stad wordt dit geproduceerd, en voor en door wie? Hoe verhoudt dat zich tot het hedendaagse kunstinstituut?

Als groep ga je in oktober een week lang aan de slag in Londen met Tate Exchange als uitvalsbasis, de projectruimte op de vijfde verdieping van het nieuwe gebouw van Tate Modern in Londen. Je wordt ondergedompeld in de grootstedelijke cultuur van wereldstad Londen, en leert over de functie van instellingen als TENT en Tate in een lokale context en de rol van kunst in de samenleving. Samen met de leden van Tate Collective, kunstenaars en makers uit verschillende disciplines werk je aan een publieksprogramma waarin hun bevindingen worden gepresenteerd. In november komt de groep weer samen in Rotterdam, om in TENT en in relatie tot de stad Rotterdam aan de slag te gaan met dezelfde vraag.

lees meer

Meedoen?
Ben je tussen de 18 en 25 jaar oud, voel je je comfortabel in het Engels en ben je 100% beschikbaar tussen 15 – 22 oktober 2017 én 19 – 25 november 2017? Meld je dan nu aan door een aanmeldformulier bij Aad-Jan op te vragen via aadjan@tentrotterdam.nl. Ervaring in de kunstwereld is geen vereiste en deelname is gratis. Je kan je aanmelden tot 9 juli.

Meer info, vragen of opmerkingen? Neem contact op met Jesse van Oosten via jesse@tentrotterdam.nl.

Kijk hier voor meer informatie over TENTxTate in 2016

TENT x Tate Exchange is onderdeel van TENT programma On The Other Side of Reality, genereus ondersteund door The Art Of Impact en BankGiro Loterij Fonds.