In de tentoonstelling ‘No You Won’t Be Naming No Buildings after Me’ onderzoekt gastcurator Vincent van Velsen samen met een internationaal gezelschap van kunstenaars hoe herinneringen kunnen worden belichaamd. Monumenten, straatnamen en nationale feestdagen bieden een beperkt en soms problematisch perspectief op de geschiedenissen en personen die niet mogen worden vergeten. De expositie bevraagt officiële vormen van herinnering en belicht mogelijke andere manieren om herinneringen vorm te geven. 

De kunstenaars in de tentoonstelling traceren hoe beweging, dans, muziek, taal, textiel, visuele documenten en materiële sporen intieme getuigen kunnen zijn van geschiedenissen van zowel kwetsbaarheid als weerbaarheid. Het lichaam krijgt hierbij een centrale rol — als drager van herinneringen en als strijdbaar baken van voortlevende geschiedenissen.

Deel van de tentoonstelling is een reeks live events, waaronder performances door Alexis Blake, Quinsy Gario & Glenda Martinus, Bert Scholten en artist talks met Uriel Orlow en Pieter Paul Pothoven. Exacte data worden later bekend gemaakt.

lees meer

Parallel aan deze tentoonstelling verschijnt een reeks interviews op Vers Beton, waarin Rotterdammers je meenemen naar plekken in de stad die verbonden zijn met persoonlijke herinneringen en gebeurtenissen die niet mogen worden vergeten. 

Muziek door Yung Feurich.
Toegang vrij, bekijk het Facebook event hier.