06.10.2016 - 20.00U

Anouk Griffioen & Esma Yigitoglu

Op donderdag 6 oktober om 20.00 uur openen de solotentoonstelling Navigating the Imaginary van Anouk Griffioen en het laatste deel van The Back Room met werk van Esma Yiğitoğlu in TENT. Met oesters van Henk en Remt, en DJ Djoreen draait plaatjes.

Majestueuze houtskooltekeningen komen tot leven in de totaalinstallatie Navigating the Imaginary waarin flora, fauna en mensfiguren in elkaar overvloeien tot een surreële wereld. Anouk Griffioen speelt in op nieuwe digitale ontwikkelingen door technieken als videomapping toe te passen op haar tekeningen, waarmee ze nieuwe wegen inslaat in haar ambachtelijke kunstpraktijk. De tentoonstelling is samengesteld door Mariette Dölle, directeur KRANENBURGH in Bergen.

TENT en Museum Boijmans Van Beuningen tonen gezamenlijk in de vierdelige solotentoonstellingenserie The Back Room onderbelichte maar beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars. Curator Noor Mertens presenteert het werk van kunstenaar Esma Yiğitoğlu. Het oeuvre van Yiğitoğlu bestaat uit sculpturen, tekeningen en schilderijen. In haar vroege werk werd zij geïnspireerd door materieschilders als Antoni Tàpies. Ook de werking van taal, als een tekensysteem dat iemand zowel kan buitensluiten als verleiden, vormt een belangrijk element in haar werk. De sculpturen die zij vanaf de jaren negentig maakte hebben gestileerde, organische vormen en zijn hoofdzakelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals papierpulp, leem en terracotta.