Op geheel eigen wijze verbinden de sprekers hun woorden met Griffioens werken in de tentoonstellingszalen. Luister naar de meeslepende stem van dichter Rien Vroegindeweij die vertelt over de tweeëntwintig meter lange houtskooltekening Navigating the Imaginary, kijk met beelddenker Anne Bloemendaal naar de 3D-videomappingsculptuur Flo, raak geboeid door het indringende betoog van journaliste Sladjana Labović over Blankets en geniet van de hypnotiserende zang van zangeres Lilian Hak bij het werk Foliage. De avond wordt afgesloten met een feestelijke toost op Anouk, want zij is vanavond jarig!

Over de sprekers:
Rien Vroegindeweij
is dichter en (toneel)schrijver. Hij beschreef de stad Rotterdam en haar culturele leven in o.a. het Rotterdams Dagblad en NRC Handelsblad. In 2006 ontving hij de Erasmusspeld voor zijn bijdragen aan het literaire klimaat in Rotterdam, en in 2007 won hij de Anna Blaman Prijs. Vroegindeweij schreef tien poëziebundels, proza, toneelstukken en het filmscript voor Het  een film. Ook stelde hij verschillende bundels samen.

Anne Bloemendaal is initiatiefnemer van fotografiecompetitie De Kracht van Kotterdam. Met haar bureau Flowerdales maakt ze in opdracht combinaties van poëzie en fotografie op wanden van kantoren, parkeergarages, ziekenhuizen en andere grote gebouwen.

Sladjana Labović is journalist. Ze werkte onder andere voor Het Parool, Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. In 2010 schreef ze de interviewbundel ‘En we gaan nog niet naar huis – gastarbeiderskinderen over hun jeugd’.

Lilian Hak is zangeres en producer. Haar muziek is geïnspireerd op film noir en filmmuziek uit spaghettiwesterns, waarin echo’s uit het werk van Ennio Morricone doorklinken. De warme stem van Hak in combinatie met bijzondere instrumenten als de theremin en de mondharp brengen de zinderende stofvlakten, de desperado’s en de pioniersgeest uit het Wilde Westen tot leven. Dit jaar verschijnt haar vijfde album.

lees meer

Entree: gratis