Met een publieksprogramma in TENT nodigt programmamaker Gyonne Goedhoop tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multiperspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn en samen ruimte scheppen voor gemarginaliseerde perspectieven, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Op vrijdag 1 maart is Liza Wolters te gast.

De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

Over Liza
Als kind was Liza Wolters (1992, Landgraaf) gefascineerd door live televisie. Gebiologeerd keek ze naar het scherm en wachtte tot iets of iemand -voor even- tot leven zou komen. Een willekeurig geluid of beweging kan elk moment plaatsvinden en dat wat gescript is, komt wankel te staan. Een glas dat onverwachts kapot valt, een persoon die niet op de van tevoren afgesproken plek gaat staan en daardoor buiten beeld raakt. Het toeval van het moment wordt direct gerepresenteerd op het scherm in de woonkamer en vereeuwigd in de beleving van de kijkers. De spanning tussen dat wat voorgenomen is (regie) en dat wat er is (toeval) wordt direct voelbaar. Diezelfde spanning is nu een belangrijk motief in Liza’s werk, waarin ze momenten, toeval en kleine handelingen registreert en/of regisseert. In haar praktijk werkt ze met fotografie, video, tekst, installatie en publicaties.

THUIS bij TENT zijn onder meer:
Derek Otte, Olave Basebose, Kelin Mesa Bedoya, Ibrahim Alaoui en Jorge Coffie

Programma:
19.00-20.00 Performance
20.00-20.30 Informal Talks

lees meer

Meer info over THUIS bij TENT vind je hier.

Gratis toegang
Voertaal Nederland