credits +-

 

Met een publieksprogramma in TENT nodigt programmamaker Gyonne Goedhoop tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multiperspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn en samen ruimte scheppen voor gemarginaliseerde perspectieven, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Op vrijdag 15 februari is Izzy Wu Ramos te gast.

De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

Over Izzy
Izzy Wu Ramos gebruikt kunst als middel om zichzelf uit te vinden. Binnen dat proces leert ze veel over haar eigen identiteit in relatie tot de wereld waar zij zich in bevindt. De dualiteit die haar gemixte achtergrond met zich meebrengt, heeft een grote rol gespeeld in het vormen van haar paradoxale blik op haar omgeving. Er net tussen vallen, symbolisme, vervreemding, identiteit en spiritualiteit zijn allen belangrijke lagen die collectief haar kunst vormen. Het is complex, het stelt voor haar de norm in twijfel en brengt in sommige gevallen ongemakken met zich mee.

Programma:
19.00-20.00 Performance
20.00-20.30 Informal Talks

lees meer

Meer info over THUIS bij TENT vind je hier.

Gratis toegang
Voertaal Nederlands