credits +-

Met een publieksprogramma in TENT nodigt programmamaker Gyonne Goedhoop tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multiperspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn en samen ruimte scheppen voor gemarginaliseerde perspectieven, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Op vrijdag 8 februari is Ibrahim Alaoui te gast.

De taal, vorm en toon die zij daarbij kiezen is net zo specifiek en eigen als het verhaal dat ze ons willen meegeven. De vorm van de monoloog geeft hen de ruimte om nieuwe perspectieven te scheppen of in het publieke domein nog niet gehoorde verhalen te delen. Het is ook een manier om plek te claimen, in de stad, in de hedendaagse cultuur en maatschappij, en in TENT als platform in de stad. Aan het publiek wordt een luisterend oor gevraagd, om zo ruimte te maken voor deze perspectieven, zonder er direct met een eigen verhaal of perspectief op in te breken. Aandachtig luisteren niet als passieve, maar als constructieve activiteit, een manier om ruimte te scheppen voor elkaar.

Over Ibrahim
Ibrahim Alaoui (30) is geboren en getogen in Rotterdam. Als kunst- en cultuurliefhebber zet hij zich in voor het bespreken van de toegankelijkheid hiervan voor verschillende groepen in de samenleving. Daarnaast is hij nog altijd bezig met zijn zoektocht naar identiteit die volgens hem eindelijk nooit ophoudt.

Programma:
19.00-20.00 Performance
20.00-20.30 Informal Talks

Gratis toegang, voertaal NL

lees meer

Meer info over THUIS bij TENT vind je hier.