Het collectief Metro54 presenteert BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?, een multidisciplinaire groepstentoonstelling en publieksprogramming over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit om nieuw en bestaand werk te tonen dat de soms stormachtige relatie tussen architectuur en straatcultuur vormgeeft, onderzoekt en verbeeldt.

Metro54 is een platform voor jonge kunstenaars, artiesten en andere makers die de grenzen opzoeken van hun (kunst)disciplines, met bijzondere aandacht voor de talenten die hun inspiratie halen uit de grootstedelijke melting pots in de wereld. Metro54 organiseert interactieve programma’s, tentoonstellingen en (pop-up) events voor een voornamelijk jonge doelgroep. In het kader van een tweejaar durend programma Cultural Appropriation onderzoekt Metro54 toe-eigening binnen hedendaagse urban arts & culture. BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? is het eerste deel van dat programma en richt zich op stedelijke toe-eigening.

Dezelfde avond opent Rotterdam Cultural Histories #11 (1 juni – 27 augustus 2017). In deze editie wordt er een beeld geschetst van de geschiedenis van de Rotterdamse hiphopcultuur. Al 40 jaar is hiphop meer dan één beweging: steeds verschuift wat het claimt te zijn, welke plekken tot haar domein behoren, wat voor stemmen er toe doen. Hetzelfde geldt voor de hiphopgeschiedenis: die laat zich niet vertellen als één verhaal waarin alle spelers zich herkennen, maar is zelf het onderwerp van uiteenlopende claims en van doorlopende intense discussie. Een project van Navin Thakoer. Met dank aan Mike Redman en Victor Vroegindeweij.

lees meer

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With, waarmee we onze gemeenschappelijke wortels in Rotterdam verkennen en zo de raakvlakken tonen tussen onze beide programma’s.