14.07.2018 - 26.08.2018

Atelier WeerZien | Workshops voor kinderen

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Kom dan in de zomervakantie naar Atelier WeerZien, het kinderlaboratorium bij de tentoonstelling Solid, Liquid, Vapour dat is ontwikkeld door kunstenaar Anton Klein. Waan je een creatieve onderzoeker met vloeibare experimenten, het maken van wolken en andere ijzige ontdekkingen.

In Atelier WeerZien krijgen kinderen de ruimte en de vrijheid om net als kunstenaar Esther Kokmeijer het element water in vaste, vloeibare en dampende vorm te onderzoeken en ermee te experimenteren. Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om met elkaar na te denken, te discussiëren en te filosoferen over thema’s als klimaat(verandering), duurzaamheid en de invloed van de mens op natuur. In het atelier krijgen de jonge onderzoekers bewust geen antwoorden van volwassenen, maar staan hun eigen vragen en hun persoonlijke blik op de wereld centraal.

Atelier WeerZien is van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur te bezoeken en is gratis voor alle kinderen. Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur kun je meedoen aan een gratis workshop, houd onze website in de gaten voor het programma. Atelier WeerZien is ontwikkeld i.h.k.v. Jeugd Vakantiepaspoort.

Ook bieden we speciale workshops aan voor groepen. Neem daarvoor contact op met Nathan Bastien, educatie@tentrotterdam.nl