02.12.2018 - 15.00-17.00U

Artist Talk met Pilar Mata Dupont & Wayne Modest

Als afsluiting van haar solotentoonstelling bij TENT, gaan Pilar Mata Dupont en Wayne Modest in gesprek over koloniale erfenissen in de hedendaagse cultuur en het natuurlijke landschap. Vertrekpunt is Mata Duponts interesse in de historische rol van botanische tuinen, invasieve planten, het Europese ideaal van het schilderachtige landschap en de impact daarvan op inheemse relaties met het land.

Wayne Modest is hoofd van het Research Center for Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen en bijzonder hoogleraar Material Culture and Critical Heritage Studies aan de VU. Centraal in zijn onderzoek naar materiële cultuur en etnografische collecties staat de vraag hoe onze wereld van vandaag door koloniale geschiedenissen is gevormd.

Kunstenaar en professor Global Art Khadija von Zinnenburg Carroll levert een videobijdrage rondom haar boekproject Botanical Drift. Geïnspireerd door artistieke interventies in de koninklijke botanische tuinen in Londen, reflecteert dit boek op de geschiedenis van planten, de cultivering en vernietiging van plantensoorten, en experimentele ecologie. Zij is onder meer editor van het tijdschrift Third Text en schreef diverse artikelen over de relatie tussen planten en macht.

Voertaal: Engels
Toegang gratis, aanmelden niet verplicht.