18.11.2017 - 20.00 - 21.00U

Abhishek Thapar – My Home at the Intersection

Theatermaker Abhishek Thapar neemt ons mee terug naar het conflict in de Indiase provincie Punjab, waarbij ook zijn familie hun huis verloor. In de voorstelling prikkelt hij alle zintuigen, toont indringende beelden en weet hij met zijn talent voor verhalen vertellen op ontroerende wijze tussen de tegenstrijdige officiële versies van deze geschiedenis en de persoonlijke herinneringen van drie generaties te navigeren.

Abhishek Thapar (Moga, 1985) is een theatermaker, performer en poppenspeler uit India, momenteel gevestigd in Amsterdam. Thapar studeerde Fysiek Theater aan LISPA in Londen en DAS Theatre in Amsterdam. Hij is oprichter van o.a. International Association for Performing Arts and Research; the International Theatre Istitute en Three Ring Circus in Pune, Inida. Nu werkt hij aan een artistiek onderzoek over postkoloniale epistemologie, historische metafictie en ‘storytelling’.

De performance van Thapar is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back To Forget plaats vindt. Gedurende de tentoonstellingsperiode vindt er, naast Thapar’s performance, een lecture-performance door kunstenaar Sara Hamadeh, een boekpresentatie en discussie met kunstenaar Efrat Zehavi en een video-experiment door performancekunstenaar Nicola Unger plaats.

Performance, ENG, 60 min. , €8,- / €5,- student

Let op: beperkt aantal plaatsen. Tickets zijn  hier verkrijgbaar.

Er zal een tweede performance plaatsvinden op zondag 19 november, 20.00 – 21.00 uur.

Opgetreden en geschreven door Abhishek Thapar
samen met Venu Thapar, Dr. Shveta Grover and Ashok Thapar
Dramaturgische ondersteuning: Maria Roessler
Tekst advies: Divya Nadkarni
Adviseur: Floris van Delft and Jeroen Fabius
Cinematografie: Sahib Gill
Film editing: Jeanette Groenendaal and Rinku Kalsy
Muziek samenstelling: Kabeer Kathpalia
Kostuums: Loise Braganza
Primair onderzoek: Abhishek Thapar and Swati Simha
Met contributies door: Dr. Sudha Thapar, Dr. Neelu Koura, Dr. Pawan Thapar and Karan
Met dank aan: Chandana Sarma, Arash Qajar, Amandeep Sandhu, Jimmy Grima, Barbara van Lindt, Juul Beeren, Vera van Baal, Martin Brans, Mirko Lazovic.