De Rotterdamse kunstenaars Gil & Moti gingen een week bij VS Schoonmaak BV aan de slag. Medewerker van het bedrijf Betty Lalaram, die wekelijks schoonmaakt in TENT, gaven zij de leiding over hun onderzoek naar sociale ongelijkheid op de werkvloer. Jaap van Sintmaartensdijk, operationeel manager van VS Schoonmaak BV reageert op hun voorstel voor een verandering in de waardering van Betty. Roel Roscam Abbing was een werkweek lang van 9 tot 5 op het kantoor van ICT-bedrijf NetExpert, waar hij de infrastructuur van het bedrijf gebruikte om een voorstel te ontwikkelen voor het verspreiden van digitale kunst. Oprichter van NetExpert Leo Beerden zal ingaan op Roscam Abbings voorstel.
Filosoof Karim Benammar geeft zijn visie op het onderzoek van de kunstenaars en gaat in op zijn idee van waardecreatie en welvaartsproductie in relatie tot kunst enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds. De middag wordt gemodereerd door de curatoren Jesse van Oosten en Michel van Dartel. Na afloop zijn er hapjes van de Wijkkeuken van Zuid.

Vrijdag 3 oktober
Tijd: 17.00 uur
Prijs: €5 (inclusief eten)
Voertaal: Engels

Over de sprekers en de bedrijven

Karim Benammar (NL, 1966)
Benammar is filosoof gespecialiseerd in denktechnieken en de filosofie van overvloed. Hij houdt zich bezig met verschuivingen binnen ons denken over waarde en pleit voor een filosofie van schaarste naar overvloed. Benammar is curator bij THNK, the Amsterdam School of Creative Leadership en is als senior consultant verbonden aan het Centre for Team Excellence in Engeland. Hiervoor werkte hij als onderzoeker aan de Universiteit van de Verenigde Naties in Tokio en aan het Economisch Instituut van de Federale Universiteit van Rio de Janeiro. In 2005 kwam zijn boek Overvloed uit.

Gil & Moti (IL/NL, 1968/71)
Het werk van Gil & Moti draait om de vraag hoe samen te leven en hoe te bemiddelen in de manier waarop mensen (niet) samenleven. Gil & Moti studeerden aan de kunstacademie van Jeruzalem en leven sinds 1994 samen. Sinds 1998 wonen en werken zij in Rotterdam. Hun overzichtstentoonstelling Totally Devoted to You was te zien in Stockholm, Kopenhagen, Linz, Stavanger (Noorwegen) en Bochum (Duitsland). Verder is hun werk vertoond in o.a. Centre Pompidou, Kunsthalle Wien, Tel Aviv Museum of Art.

Roel Roscam Abbing (NL, 1990)
Roscam Abbing studeerde in 2014 af aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam in de richting Media Design and Communication. Hij exposeerde o.a. in 2012 tijdens de Kunstvlaai in Amsterdam en samen met Ahmet Ögüt in de Leerling/Meester reeks in Kunstpodium T. , Tilburg. Sinds 2009 vormt hij met Micha Prinsen het collectief The Force of Freedom.

lees meer

VS Schoonmaak BV staat garant voor een schoon en representatief werk- en leefklimaat. Uiteenlopende instellingen en bedrijven verspreid over het hele land worden schoongehouden door de ongeveer zestig werknemers. Ook bij TENT is VS Schoonmaak BV actief: Betty Lalaram zorgt al meer dan tien jaar voor de hygiëne in de kantoren en faciliteiten van TENT.

NetExpert richt zich sinds 1994 op kleinere organisaties en ondersteunt in slimme en betaalbare ICT-toepassingen. NetExpert investeert in modernisering door diensten aan te bieden die aansluiten bij Het Nieuwe Werken, en streeft naar een duurzame organisatie. Sinds 2004 draagt het bedrijf zorg voor de ICT van TENT.

ZUS (Zones Urbaines Sensibles) ontwierp vijf spreekgestoeltes die dienen als podium voor het publieke programma en die in hun fysieke relatie tot elkaar en het publiek verschillende waarde geven aan de woorden die worden uitgesproken. ZUS is een architectenbureau dat zich sterk maakt in stedelijke interventies en landschapsarchitectuur. Het bureau is in 2001 opgericht door Elma van Boxtel en Kristian Koreman, die in 2012 als curatoren de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam samenstelden en deel uitmaken van het BMW Guggenheim Lab team in New York.