12.05.2019 - 14.00H

Neem een loopje met: Charlotte Riedijk

Op zondag 12 mei geeft sopraan Charlotte Riedijk een exclusieve rondleiding in de tentoonstelling Post-Opera in TENT. Post-Opera onderzoekt, op het snijvlak van beeldende kunst, technologie en opera, de veranderende relatie tussen het menselijk lichaam en de stem.

Charlotte Riedijk is één van de meest veelzijdige zangeressen van haar generatie. Ze heeft gewerkt met veel van de huidige vooraanstaande dirigenten en orkesten in Europa. Als ‘hedendaagse muziekkampioen’ vertolkt ze geregeld vroege twintigste-eeuwse muziek van componisten van de Tweede Weense School, evenals voor haar gecomponeerde en aan haar opgedragen (kamer)muziek van befaamde componisten van vandaag. Ze verbreedt continu haar horizon; ze zingt in hedendaagse muziektheaterproducties en ze werkt met choreografen, componisten en opkomende musici.

Tijdens deze rondleiding vertelt Riedijk vanuit haar expertise en passie als zangeres over opera, de menselijke stem en de installaties die te zien zijn in Post-Opera. Er is voldoende ruimte voor vragen en na afloop is er koffie en thee. Lees hier meer over Charlotte Riedijk.

Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis
Vragen: milou@tentrotterdam.nl