28.09.2018 - 02.12.2018

Who do you think you are ? – Educatieproject

Educatieproject
Who Do You Think You Are? Een belangrijke vraag om jezelf zo nu en dan eens te stellen, vindt singer-songwriter Sabrina Starke. Daarom nodigde zij kunstenaars, muzikanten, performers maar ook leerlingen van diverse Rotterdamse scholen uit om hier met haar over na te denken. Wat is identiteit en door wie of wat wordt dit bepaald? Welke rol speelt je culturele achtergrond hierin? En heeft globalisering en het internet hier ook nog iets mee te maken? Samen met een professionele art mediator van TENT bezoeken de leerlingen de tentoonstelling ‘Who Do You Think You Are?’ en bespreken aan de hand van de kunstwerken die te zien zijn, de bovenstaande thema’s. Het doel is dat zij inzicht krijgen in wie ze zijn in relatie tot de ander.

 

One Man Show
Naast het tentoonstellingsbezoek staat er een energieke workshop op het programma die wordt gegeven door muzikant en acteur Gery Mendes.
De workshop begint met een korte One Man Show door Mendes zelf. Langzaam gaat zijn “show”masker af en volgt er een intiem gesprek met de leerlingen over identiteit. Met een aantal slim bedachte tools helpt Mendes de leerlingen vervolgens om de uitkomsten van dit gesprek om te zetten naar een zelfgeschreven rap. Durven de leerlingen vervolgens zelf het podium op voor een eigen One Man Show?

Kernwoorden: identiteit, (straat)cultuur, rituelen, uiterlijk, migratie, sociale vraagstukken.

Voor vragen en/of boekingen neem je contact op met Judith Vorwerk via: judith@tentrotterdam.nl