20.09.2017 - 30.10.2017

Genderosity

Voor Genderosity  volgen twee groepen studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam  een maand lang samen een artistiek programma in TENT Rotterdam. Het project richt zich dan ook op het stimuleren van dialoog en samenwerking tussen de studenten van beide academies. In verschillende bijeenkomsten worden de studenten ingewijd in het onderwerp van de tentoonstelling Among other things, I’ve taken up smoking in TENT, wat uitmondt in het ontwikkelen van een nieuw werk door de studenten zelf. Een aantal van deze werken worden geselecteerd om tentoongesteld te worden in TENT van 27-29 oktober.

De tentoonstelling Among other things, I’ve taken up smoking in TENT is gewijd aan gender- en seksuele identiteit, de fluïde vormen die dit aan kan nemen en het spanningsveld tussen die flexibiliteit enerzijds en de heteroseksuele standaarden die nog steeds de norm vormen in onze samenleving anderzijds. Het project geeft de studenten een unieke introductie in dit zeer actuele thema en de achtergronden van de tentoonstelling. De verschillende bijeenkomsten bevatten onder andere workshops door kunstenaar en onderzoeker Olle Lundin en Gert-Jan Verboom (de oprichter van de Hang-Out 010) en atelierbezoeken bij kunstenaars Rory Pilgrim en Liz Allan (lid van het collectief All the Cunning Stunts).

Met dank aan: Mariana Aboim Fernandes, Liz Allan (All the Cunning Stunts), Karin Arink, Olle Lundin, Rory Pilgrim, Gert-Jan Verboom, Martijn Verhoeven.

Genderosity is een samenwerking tussen TENT, KABK en WdKA.