Studio Luisterbuis is een project van TENT en kunstenaarsduo RoosWiesBlauw en is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7/8 PO in het kader van het Cultuurtraject én voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Tijdens dit programma bekijken en bevragen de leerlingen in een interactieve rondleiding de tentoonstelling Going Back to Forget waarin verschillende kunstenaars werk tonen over herinnering en persoonlijke connecties met grotere geschiedenissen.
Daarnaast gaan de leerlingen zelf aan de slag met een bijzonder verhaal in de workshop Studio Luisterbuis van RoosWiesBlauw.

Studio Luisterbuis is een opnamestudio midden in de tentoonstellingsruimte van TENT. In deze bijzondere ruimte werken RoosWiesBlauw aan een experiment waarin zij verschillende versies van hetzelfde verhaal verzamelen. Het verhaal bestaat in wezen al, maar heeft zoveel gaten dat het nog niet voor te dragen is. De deelnemers vullen de gaten op door vragen te beantwoorden. Op deze wijze plaatsen zij woorden in het verhaal zonder te weten op welke plek ze precies terecht gaan komen. Met één druk op de knop rolt er een verhaal uit de computer dat als script te lezen is op een groot scherm. Tot slot wordt het verhaal, inclusief zelfgemaakte achtergrondgeluiden, opgenomen en opgeslagen in het RoosWiesblauw verhalen archief als podcast.

lees meer

Mail voor vragen en/of boekingen: judith@tentrotterdam.nl

Mocht de scrolbalk hier niet zichtbaar zijn, klik dan op “STUDIO LUISTERBUIS LIVE HOORSPELEN TENT ROTTERDAM” (dit ligt dan aan de browser die u gebruikt).