De kunstexpeditie voor jonge onderzoekers. Tijdens deze interactieve rondleiding maken leerlingen uit de middenbouw van het basisonderwijs kennis met kunstenaars die werk laten zien waarmee onze zintuigen worden geprikkeld en onze hersenen worden gekraakt.

Als er iets is wat leerlingen van deze leeftijd goed kunnen dan is het praten over kunst. “kinderen zijn lekker impulsief, zonder al te veel na te denken kunnen ze soms eigenschappen opnoemen van een kunstwerk waar een gemiddelde kunstcriticus nog langer over na zou denken.” Aldus een art-mediator van TENT.

De leerlingen gaan als jonge onderzoekers op kunstexpeditie in TENT. Dit avontuur start met het voorlezen van een verhaal dat speciaal voor deze workshop is geschreven door Jeroen Aalbers (je weet wel, die schrijver van de Borre boekjes). Vervolgens ontrafelen de leerlingen samen met een ervaren art-mediator de betekenissen en verhalen die schuil gaan achter de kunstwerken. Eigen associaties, verhalen, meningen en natuurlijk alle zintuigen spelen hierbij een grote rol.

Voor vragen of meer informatie over boekingen mail je naar Judith Vorwerk via judith@tentrotterdam.nl.

Voor wie: groep 3,4, 5
Duur: 1 uur
Kosten: €60,- per groep van max 15 leerlingen