educatie

Primair onderwijs

 • Het Gareel – Pavel van Houten

  Educatie project 16 okt t/m 24 nov  Met het educatieproject Het Gareel onderzoekt beeldend kunstenaar Pavel van Houten de vrijheid die kan ontstaan […]

  lees meer
 • Who do you think you are ? – Educatieproject

  Educatieproject Who Do You Think You Are? Een belangrijke vraag om jezelf zo nu en dan eens te stellen, vindt singer-songwriter Sabrina Starke. […]

  lees meer
 • Atelier WeerZien

  Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Kom dan in de zomervakantie naar Atelier WeerZien, het kinderlaboratorium bij de tentoonstelling Solid, Liquid, […]

  lees meer
 • Studio Luisterbuis

  Beyoncé, Ali B, Broederliefde, iedereen is bezig met zijn voorouders en geschiedenis. Wie je bent, is het verhaal dat je over jezelf vertelt. […]

  lees meer
 • Bel’s Kitchen

  Bel’s Kitchen is een educatief programma voor leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs. Het bestaat uit twee delen van elk een uur: een interactieve rondleiding en een prikkelende workshop met beeldend kunstenaar Maarten Bel.

  lees meer
 • Meten = Weten?

  Meten = Weten? is een educatieproject bij de groepstentoonstelling Spending Quality Time With My Quantified Self, en werd speciaal ontwikkeld voor groep 6 van OBS Het Landje in Rotterdam. Het project bestaat uit een reeks van zes bijeenkomsten, waarbij een bezoek aan TENT het startpunt vormt.

  lees meer
 • TROOST


  Troost is een educatieproject bij de solotentoonstelling Radiant van Nicky Assmann, en werd speciaal ontwikkeld voor groep 5 van OBS het Landje te Rotterdam. Het educatieproject bestaat uit een reeks van zes bijeenkomsten, waarbij een bezoek aan TENT het startpunt vormt.

  lees meer
 • Ontmoeting met een kunstenaar

  Hoe is het om kunstenaar te zijn? Wat doe je de hele dag en waar haal je ideeën vandaan? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kunnen leerlingen een Rotterdamse kunstenaar ontmoeten in zijn atelier, in de klas of in TENT.

  lees meer
 • Bedrijfsuitje

  Bent u op zoek naar een leuk bedrijfsuitje? Ook dan bent u bij TENT aan het juiste adres. Discussieer en associeer samen met collega’s over de kunst te zien in TENT en in de openbare ruimte van het Witte de Withkwartier.

  lees meer
 • Neem een loopje met
…

  Ongeveer een keer per maand nodigt TENT een bijzondere gast uit om bezoekers met zijn of haar blik mee te nemen door een actuele tentoonstelling. Dit kan zijn een kunstenaar, curator, schrijver, filosoof, politicus, et cetera.

  lees meer
 • Rondleiding door TENT

  Wilt u kennismaken met TENT als instituut in het algemeen, met actuele tentoonstellingen of u zoekt juist extra verdieping bij de tentoonstellingen? TENT biedt in alle gevallen rondleidingen aan op maat.

  lees meer
 • Meet & greet met een kunstenaar

  Hoe is het om kunstenaar te zijn? Wat doe je de hele dag en waar haal je ideeën vandaan? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kunnen leerlingen een Rotterdamse kunstenaar ontmoeten in zijn atelier, in de klas of in TENT.

  lees meer
 • Dromen voor Rotterdam

  Dromen voor Rotterdam is een educatieproject in het kader van de omvangrijke groepstentoonstelling Utopian Dreams en is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het […]

  lees meer
 • Filosofierondleiding

  Tijdens deze rondleiding ontdekken kinderen dat het niet alleen leuk is om naar kunst te kijken, maar dat het vooral ook leuk is om er met elkaar over te praten. 


  lees meer
 • OTSEFINAM (MANIFESTO) …or how to activate a fanzine

  On Friday the 4th of December from 18:00 until 20:00 in TENT, the department Artistic Research from the KABK in The Hague will present the results conveyed during a previous two-day workshop about expanded fanzines.

  lees meer
 • workshop Werker Magazine

  Werker Magazine Workshop

  Speciaal voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar organiseert Werker Magazine een workshop fotografie volgens de methodologie van de Arbeiterfotografenbewegung (Vereniging van Arbeiders-Fotografen), die in jaren ‘20 ontstond in Duitsland en zich daarna verspreidde over Europa, Amerika en Japan. De deelnemers krijgen een interactieve rondleiding door de tentoonstelling Motion /Labour /Machinery en werken samen met het kunstenaarsduo aan het verbeelden van hun dagelijkse relatie met arbeid in de breedste zin van het woord.

  lees meer
 • Teambuilding – Helmut Smits

  Het educatieproject Teambuilding werd speciaal ontwikkeld voor de tentoonstelling The Value Of Nothing in TENT, in samenwerking met het KCR Cultuurtraject. Het programma […]

  lees meer
 • Room for Imagination

  Room For Imagination was een educatief project dat speciaal voor middelbare scholieren en MBO-studenten is ontwikkeld bij de solotentoonstelling Anne Wenzel – The Opaque Palace. Het twee uur durende programma bestond uit een interactieve rondleiding en een fysieke workshop in samenwerking met het Ro Theater.

  lees meer
 • Matters in the Dark

  Als onderdeel van de tentoonstelling Dark Matters ontwikkelde TENT een omvangrijk project voor kunstacademiestudenten. Drie academiegroepen werkten elk een week lang in de projectruimte van TENT, gelegen naast de tentoonstellingszalen. Onder begeleiding van een beeldend kunstenaar (Silvia B., Marc Bijl, en Renie Spoelstra) werkten de studenten toe naar een ‘side show’, een groepstentoonstelling die inging op de thematiek die in Dark Matters aan de orde kwam en de verhouding van de individuele kunstenaar tot dit thema.

  lees meer
 • Monsters Inside Me

  Monsters Inside Me was een educatief programma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs geïnspireerd op de tentoonstelling Dark Matters. In november 2013 gaf beeldend kunstenaar Jeroen Kuster een interactieve rondleiding door de tentoonstelling en een workshop over de wereld van virussen, enge ziektes en bacteriën.

  lees meer
 • t.z.t.

  In tijdelijk zonder titel ging een groep van 25 middelbare scholieren twaalf weken lang op artistiek onderzoek, waarbij ze werden begeleid door kunstenaar/ontwerper Sophie Krier. De leerlingen hebben een tijdelijk atelier in TENT waar ze iedere donderdagmiddag werkten. Het werkproces had geen vooraf bepaald doel; alles wat onderweg werd gevonden kon aanleiding geven tot het inslaan van een nieuwe weg.

  lees meer
 • Rehearsing Revolution

  Speciaal voor de tentoonstelling To All Tomorrows Parties ontwikkelden de Authentic Boys het project Rehearsing Revolution. Samen met een aantal middelbare schoolleerlingen doorliepen ze een parcours waarin het beantwoorden van vragen leidde tot radicale keuzen.

  lees meer
 • PaintShop Pro

  Bij de tentoonstelling Every Picture Tells A Story ontwikkelde TENT een omvangrijk educatief programma voor middelbare scholieren. Omdat de liefde voor schilderkunst nog altijd actueel is onder de Rotterdamse kunstenaars, toonde TENT werk van jonge Rotterdamse kunstenaars die de schilderkunst ontdoen van haar soms stoffige imago en met verve hun schilderijen componeren.

  lees meer