Out of the concrete we emerge - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Out of the concrete we emerge - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Out of the concrete we emerge

Out of the concrete we emerge

Podcast
Nederlands

Door de coronacrisis werd onze ‘normale’ manier van doen een halt toegeroepen, waardoor ons leven mogelijk nooit meer hetzelfde zal zijn. Gelukkig maar!, stelt de optimistische activist Malique Mohamud. Samen speculeren we over het post-corona tijdperk. Een gesprek over de culturele dynamiek van nachtwinkels en shishalounges, social justice 2.0, nieuwe vormen van intimiteit en het design van de publieke ruimte.

De muziek in deze podcast is van OTION, die met zijn werk de helende werking van zang onderzoekt.

Malique Mohamud is onder meer schrijver, programmamaker, en founder en artistiek leider van Concrete Blossom, Rotterdam.

We verwijzen in dit gesprek naar Mathieu Kassovitz’ film ‘La Haine’ uit 1995. Check deze film op YouTube

 

Project Wiaspora
Project Wiaspora is de podcast voor revolutionaire futuristen en decolonized minds. De opnames vinden plaats op bijzondere locaties, waar Richard Kofi en Simone Zeefuik de lokale maatschappelijke impact van kunst, cultuur en activisme bespreken. Hiervoor nodigen ze rebelse kunstenaars, muzikanten, schrijver en andere creatievelingen uit die zich vrij vechten van de verwachtingen van de mainstream.

 

Bio

Gyonne Goedhoop is cultuurprogrammeur, mede-initiator van Counter/Narratives en als programmamaker verbonden aan TENT Rotterdam.

Richard Kofi is kunstenaar, curator en als hoofd programmering verbonden aan het Bijlmer Parktheater.

Simone Zeefuik is schrijver, cultuurprogrammeur en organisator. Ze is onder meer verbonden aan het Bijlmer Parktheater en het Sandberg Instituut.