Michline Plukker | Alfabetsoep - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Michline Plukker | Alfabetsoep - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Michline Plukker | Alfabetsoep
Michline Plukker | Alfabetsoep - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

Michline Plukker | Alfabetsoep

Video
Nederlands

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen de komende weken in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuhloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

“Ondergedompeld in andersmans verhaal, perspectief, stijlfiguren, klanken en visie, bracht de tentoonstelling mij op de een of andere manier terug naar het kind in mezelf; terug naar de onmiddelijke liefde en ontzag voor taal die ik voelde bij het ontcijferen van mijn eerste zin. De tentoonstelling is een fijne herinnering aan de ongelofelijke mogelijkheden van taal, vele mooie kanten worden er belicht.”

 

Over Wat je mij nog wilde zeggen

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

Biografie

Michline Plukker is een creatieve duizendpoot. Dans- en theater docente, actrice, danseres, zangeres, theatermaakster, schilder, creative director en spoken word artiest.

Zij is bekend met podia zoals Alfabetsoep, 010saysitall, hiphophuis jump off, Woorden Worden Zinnen, Spoken Poetry, Paginagroots, Amsterdam Granata Gala, Tedx Rotterdam 2015/2016/2017,  Maaspodium, Museumnacht Rotterdam, Poetry International Festival, Poëzie Lagogo zomer- en winter festival en Sprazz i.s.m. North Sea Round Town.

Credits

Gedicht: Michlin Plukker
Organisatie: Alfabetsoep
Beeld: Elyssio Ramos
Muziek: Eetieeetds