Maureen Ghazal | Frontaal - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst Maureen Ghazal | Frontaal - TENT Rotterdam | Platform voor hedendaagse kunst

TENT online

Maureen Ghazal | Frontaal
Maureen Ghazal | Frontaal

Maureen Ghazal | Frontaal

Video
Nederlands

Zes Rotterdamse woordkunstenaars tonen de komende weken in een reeks video’s hun perspectief op de taal van de stad. Ze werden speciaal voor de tentoonstelling ‘Wat ik je nog wilde zeggen’ geselecteerd door de Woordalliantie—een samenwerkingsverband tussen Alfabetsoep, Frontaal, Paginagroots, Spraakuhloos, Woorden Worden Zinnen en The Writer’s Guide to the Galaxy. Hun poetry vormt een groeiende dialoog over de talige werkelijkheid van Rotterdam.

“Taal is een teken, een stenen pad dat ruimtes aan elkaar verbindt tot een gesprek, het is het herhalen van woorden en zinnen opdat ze niet worden vergeten. Ik vond het mooi taal zo meerstemmig en ruimtelijk mee te maken in de expositie. Het toonde me weer dat taal niet slechts woorden op papier zijn of uitgesproken zinnen, maar dat het zoveel meer omvat. Taal kan informeren, wringen, verzachten, het kan pijn doen, je kunt het zelf vormgeven. En dat zelf vormgeven van taal, het inzetten op een manier waarop jij dat wil en kan, kwam voor mij in de expositie sterk naar voren en voelde bevrijdend.”

Bio

Maureen Ghazal (1995) schrijft poëzie en proza en maakt daarnaast performances en beeldend werk. In 2018 studeerde ze met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem De Kooning Academie. In datzelfde jaar won ze de El Hizjra-literatuurprijs in de categorie ‘poëzie’. Momenteel neemt ze deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds waar ze onderzoek doet naar haar geboortegrond in de polder en de invloed van taal op landschap.

Credits

Gedicht: Maureen Ghazal
Organisatie: Frontaal
Beeld: Elyssio Ramos
Muziek: Eetieeetds