18.05.2017 - 06.06.2017

TENT Rotterdam zoekt Junior Programmamaker (22 – 27 jr.)

TENT x Tate, Level 5 Switch House Tate Modern

Rotterdam is inmiddels één van de meest multiculturele steden van Nederland. In een aantal langlopende projecten onderzoekt TENT manieren om de programmering een weerspiegeling te laten zijn van de creatieve en culturele diversiteit van de stad. Als vervolg daarop willen we in 2018 een structurele programmalijn introduceren voor de nieuwste generatie Rotterdamse makers en publiek (16 – 26 jr). Jouw opdracht als Junior Programmamaker is om deze programmalijn te ontwikkelen.

Als Junior Programmamaker werk je in 2017 mee aan twee lopende projecten, waarin TENT samenwerkt met het Rotterdamse Zomercarnaval en met Tate Modern in Londen. Daarnaast krijg je de ruimte om zelf ideeën te testen en te experimenteren met nieuwe programmaformats. Vanuit deze ervaringen ontwerp je een plan voor een programmalijn waarvan jonge makers en publiek zich mede-eigenaar kunnen voelen. Je bent daarbij aanjager en organisator, en koppelt het maken van een programma en samenwerking met makers soepel aan het werven en actief betrekken van een divers en jong publiek.

De Junior Programmamaker die we zoeken heeft een meervoudige culturele achtergrond en voelt zich thuis in de grootstedelijke jongerencultuur van Rotterdam. Je denkt met ons mee over de betekenis die TENT vandaag en morgen kan hebben als plek in het centrum van deze stad.

Over TENT
TENT is een platform voor hedendaagse kunst, gevestigd aan de levendige Witte de Withstraat in Rotterdam. Al meer dan 15 jaar presenteren we in onze 1000m2 tentoonstellingsruimte kunst die verbonden is met Rotterdam en thema’s die inhaken op de actualiteit. We produceren regelmatig nieuwe projecten met grensverleggende makers uit uiteenlopende kunstdisciplines, van tekeningen tot videokunst, maar ook performance, mode en muziek. Als Junior Programmamaker maak je deel uit van het wisselende inhoudelijk team van TENT.
Jij
– bent woonachting in Rotterdam en omstreken
– bent op de hoogte van de cultuur en onderwerpen die leven onder de jonge generatie makers en publiek
– hebt een proactieve houding en bent een strategisch denker en doener
– kan zelfstandig aan de slag maar houdt ook van samenwerken
– beschikt over enige ervaring met het realiseren van events en werven van publiek
– weet veel van online communicatie en hebt een breed en jong netwerk in Rotterdam
– spreekt en schrijft vlot in het Nederlands en Engels
– kan je tijd flexibel inzetten en bent tenminste twee dagen per week beschikbaar

TENT biedt
– een contract voor maximaal 1 jaar, ingaand per 1 juli 2017 (of in overleg)
– gemiddeld werk je 16 uur per week
– een bruto uurloon tussen € 14,00 en € 16,65, afhankelijk van leeftijd en ervaring
– uitbetaling van je salaris loopt via Payrollbedrijf TENTOO
– een dynamische werkplek met veel ruimte voor eigen initiatief
– de mogelijkheid om het eigen netwerk uit te breiden en nieuwe kennis en ervaring op te doen
– de kans om de spil te zijn in een nieuw, levendig en experimenteel platform voor jonge Rotterdamse makers en publiek.

Interesse? Stuur vóór dinsdag 6 juni 2017 je reactie waarin je duidelijk maakt waarom jij onze nieuwe Junior Programmamaker bent. Dit mag in tekst, als videoboodschap, of een combinatie daarvan. Voeg ook een beknopt CV toe. Stuur je aanmelding naar jesse@tentrotterdam.nl.
Meer informatie? Bel TENT 010-4135498 of mail Jesse van Oosten op jesse@tentrotterdam.nl.