28.02.2017

Stage TENT Academy Awards 2017

TENT zoekt een stagiair(e) TENT Academy Awards 2017
24 uur per week

TENT is een platform voor hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt. De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat 50, de cultuurstraat van Rotterdam.

TENT Academy Awards: De TENT Academy Awards (TAA) is de jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen video’s, films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies. Een groep kunstprofessionals selecteert tijdens de eindexamententoonstellingen vernieuwende, talentvolle en veelbelovende videokunstwerken. Daarnaast wordt er elk jaar een gastland uitgenodigd. Inmiddels is de TAA uitgegroeid tot een landelijk fenomeen met jaarlijks veel belangstelling van pers, professionals en publiek.

In augustus wordt het werk van alle genomineerden van 2017 gepresenteerd in een levendig minifestival van 1 dag in een Rotterdamse bioscoop. Tijdens deze dag maakt de vakjury de winnaar bekend en brengt het publiek haar stem uit voor de Publieksprijs. De juryprijs is een residency in het buitenland. Daarnaast worden de geselecteerde films verspreid in het najaar vertoond tijdens de Kunstavonden in TENT.

Stagebeschrijving: De stage biedt je de mogelijkheid een project van begin tot het eind te realiseren. Je draait volledig mee bij het organiseren en coördineren van de nominaties, het TENT Academy Awards Festival, de screenings in TENT, de award uitreiking en de residencies. Ook onderhoud je contact met kunstacademies, genomineerden, jury, en scouts en werk je mee aan de communicatie rondom de TENT Academy Awards zoals persuitingen, campagne en promotie.

Periode: van 1 maart tot en met eind augustus 2017, 3 dagen in de week.

Wij zoeken iemand met…
– HBO / WO denkniveau
– Studenten van verschillende studierichtingen zijn welkom: Kunstgeschiedenis, Cultuurwetenschappen, Culturele Studies, Media- en Entertainmentmanagement
– Affiniteit met de culturele sector
– Goede communicatieve vaardigheden (taal en schrift)
– Stressbestendig
– Zelfstandigheid
– Pro actieve houding
– Enige ervaring met projectondersteuning en/of projectleiding is een pré
– Goede contactuele eigenschappen

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je leuk om ervaring op te doen en te werken binnen een ambitieus en professioneel team stuur dan vóór 28 februari je CV en motivatie naar: Esther de Leeuwe, esther@tentrotterdam.nl, www.tentrotterdam.nl