28.06.2018 - 17.00-19.00U

Club Imagine 7/7: Wellust

Op donderdag 28 juni om 17.00 uur presenteren TENT en Theater Rotterdam een speciale editie van Club Imagine rondom de tentoonstelling van Esther Kokmeijer. Club Imagine zoekt met verbeelding naar antwoorden op vraagstukken over de klimaatcrisis. Dit seizoen staat in het teken van de Zeven Hoofdzonden, de komende editie draait om wellust: wat staat ons te wachten als plezier en verlangen ons kompas worden? Kunnen we onze relatie met de wereld radicaal veranderen? Een manier vinden om te stoppen onszelf steeds centraal te stellen, en op te gaan in de grote wereld waarin vele tijden, fases en toestanden tegelijk bestaan?

De avond begint in Theater Rotterdam (locatie Witte de With), waar theoloog Janneke Stegeman een preek zal afsteken die ons terugbrengt in eigen lijf en leden en daar plezier en verlangen ontsteekt. Performanceduo Boogaerdt/Van der Schoot doet in hun werk onderzoek naar ‘rooms for transformation’. In Theater Rotterdam nodigen ze je uit in hun speciaal ingerichte ruimte, waar niemand met alles is verbonden, en alles met iets is verbonden. Grenzen en schalen vallen weg, ijsberen en darmflora worden even belangrijk.

Het tweede deel van de avond vindt plaats in de tentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer in TENT. Als artist in residence reisde ze afgelopen jaar met elke editie van Club Imagine mee. Ze toonde de wegen en omwegen die nu samenkomen in deze grote solotentoonstelling, die haar tentakels alle kanten uitslaat. Drie verschijningsvormen van water vormen de titel van de tentoonstelling. Maar ook die driedeling wordt een glijdende schaal in een proefopstelling die Esther maakt met waterfysicus Elmar C. Fuchs. Raar, maar waar: misschien is dat wel de nieuwe conditie waar we maar beter aan moeten wennen.

Ook in deze editie klinken onderweg de blue notes van Stan Vreeken, en wordt er afgesloten met een heerlijk drankje van de Bloesembar.

Kijk hier voor een overzicht van alle edities van Club Imagine.

Toegang: gratis
Reserveren via kassa@theaterrotterdam.nl