01.06.2017 - 19.00U

BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?

Stacii Samidin

Op donderdag 1 juni om 19.00 uur opent de multidisciplinaire tentoonstelling BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? in TENT Rotterdam. DJ Innavisions en DJ Boris Becker staan achter de draaitafels en de introductiefilm over BLUEPRINT van Malique Mohamud gaat deze avond in première.

Het collectief Metro54 presenteert BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?, een multidisciplinaire groepstentoonstelling en publieksprogramming over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit om nieuw en bestaand werk te tonen dat de soms stormachtige relatie tussen architectuur en straatcultuur vormgeeft, onderzoekt en verbeeldt.

Metro54 is een platform voor jonge kunstenaars, artiesten en andere makers die de grenzen opzoeken van hun (kunst)disciplines, met bijzondere aandacht voor de talenten die hun inspiratie halen uit de grootstedelijke melting pots in de wereld. Metro54 organiseert interactieve programma’s, tentoonstellingen en (pop-up) events voor een voornamelijk jonge doelgroep. In het kader van een tweejaar durend programma Cultural Appropriation onderzoekt Metro54 toe-eigening binnen hedendaagse urban arts & culture. BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? is het eerste deel van dat programma en richt zich op stedelijke toe-eigening.

 

rotterdam_architectuur_maand_bordje_2017