07.10.2016 - 04.12.2016

Bel’s Kitchen

Bel’s Kitchen is een educatief programma voor leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs. Het bestaat uit twee delen van elk een uur: een interactieve rondleiding en een prikkelende workshop met beeldend kunstenaar Maarten Bel.

Interactieve rondleiding
TENT is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Juist daarom is de tentoonstelling bij het project Bel’s Kitchen opvallend. Centraal staat namelijk Esma Yiğitoğlu (1944-2009), een in Turkije geboren en in Rotterdam overleden kunstenaar. Niet bepaald een kunstenaar van nu dus. Toch is het werk van Yiğitoğlu fris en biedt het voldoende aanknopingspunten om met elkaar over in gesprek te gaan. Vragen als ‘Kun je aan het werk van een kunstenaar zien waar de kunstenaar vandaan komt?’ en ‘Ben je bevoorrecht als je in twee culturen opgroeit?’ komen aan bod.
De leerlingen zullen ook de solotentoonstelling van Anouk Griffioen bekijken. Deze Rotterdamse kunstenaar maakt dromerige houtskooltekeningen van planten, dieren en mensen. Zó gedetailleerd en kolossaal, dat je haast niet kunt bevatten dat ze door één persoon worden gemaakt.

Workshop Bel’s Kitchen
Tijdens deze interactieve workshop legt Maarten Bel de relatie tussen koken en het maken van kunst. Het materiaal klei staat centraal. Geïnspireerd door tv-formules als Masterchef en Heel Holland Bakt neemt Bel de leerlingen mee in het maakproces van kunst, waarbij de verbeelding op een speelse wijze wordt geprikkeld. Net als bij koken wordt er aandacht besteed aan het uitbalanceren van ingrediënten en het stoppen van liefde in je creatie.

Duur: 2 uur
Kosten: €150,- voor een groep van max. 15 leerlingen
Neem voor meer informatie en boekingen contact op met Judith Vorwerk, judith@tentrotterdam.nl